Argimon diu que s'està estudiant si els nens compten en el màxim de 10 persones per Nadal

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha reconegut que els nens fins a 14 anys "podrien no comptar" en la limitació a 10 persones per Nadal. En declaracions a Ràdio4 i La2, ha dit que això "està sobre la taula" però que no es vol "donar una imatge de molta obertura" i s'acabarà de decidir durant les pròximes hores per portar-ho al Procicat. El Govern anunciarà aquesta setmana les recomanacions per al Nadal, que ha dit que segurament seran de màxim 10 persones de dues bombolles, o com a molt una tercera. D'altra banda, s'ha mostrat optimista amb el pas al tram dos del pla de reobertura el proper dilluns i ha assegurat que s'anunciarà entre aquest dimecres i aquest dijous si això és així i en quines condicions.

"No són grans contagiadors i possiblement no haurien de comptar, podrien no comptar", ha reconegut Argimon. Tot seguit ha dit però que cal buscar el "balanç" per evitar que una mesura d'aquest tipus es malinterpreti com una obertura que ara per ara no és recomanable.


Ha alertat que fer-se tests d'antígens pel seu compte per celebrar les trobades nadalenques pot donar una "falsa seguretat" i ha afirmat que, sota tots els conceptes, s'ha de mantenir una "certa seguretat". El secretari ha demanat que es compleixin les recomanacions que s'anunciaran, que seran prou "estrictes".


Argimon ha assegurat entendre la preocupació de la gent per com celebrar el Nadal però ha afegit que la fita no és el Nadal sinó els mesos de pandèmia que queden encara. Així, ha dit que l'objectiu és arribar al gener "amb bones dades" ja que "és possible que per ell mateix (el coronavirus) comporti una tercera onada".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward