Plantaran 7.000 arbres fruiters entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran per restaurar l'hàbitat de l'os bru

Plantaran 7.000 arbres fruiters entre el Pallars Sobirà i la Val d'Aran per restaurar l'hàbitat de l'os bru. En total seran 10 hectàrees de nous bosquets de pomeres, moixera i cirerers.


Es tracta d’una acció de la Fundación Oso Pardo amb la col·laboració d’Endesa pel que fa a la millora de l'hàbitat de l'os bru, la preservació d'aquests plantígrads i la millora de la seva convivència amb les activitats humanes.


Fins fa poques setmanes, tècnics de Forestal Catalana van estar recollint les llavors que es troben en procés de preparació en el viver de l'entitat a Tremp. Allà es cuidaran perquè creixin adequadament els plançons. Després es realitzaran sobre el terreny els treballs de localització i avaluació amb la col·laboració dels serveis tècnics del Parc Natural de l'Alt Pirineu, i posteriorment, ja la tardor de 2021, es començaran les plantacions.


A més, i segons els barems de l'Oficina Espanyola de Canvi Climàtic (OECC) del Ministeri de Transició Ecològica, s'estima que el projecte suposarà una reducció a l'atmosfera de 303 tones d'emissions de CO₂

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward