Els Premis Literaris Lleida 2020 recauen en dues dones per primera vegada en una mateixa edició

Els Premis Literaris Lleida 2020 han anat a parar per primera vegada en una mateixa edició a dues dones. La periodista i escriptora valenciana Lourdes Toledo ha guanyat el 37è Premi d'assaig Josep Vallverdú amb 'La inquietud (Dietari 2018-2019)'. D'altra banda, la poeta, dramaturga, traductora i dinamitzadora cultural Meritxell Cucurella-Jorba ha estat distingida amb el 25è Premi de poesia Màrius Torres amb 'La volumetria del neguit'.


Els dos premis, convocats per l'Ajuntament de Lleida i l'Institut d'Estudis ilerdencs, compten enguany amb la mateixa dotació econòmica de 9.000 euros cadascun. Un fet que ha celebrat "enormement" la guanyadora del premi de poesia, Meritxell Cucurella, que explica que "aquesta pandèmia, que ens ha fet parar màquines i que en cultura tot s'hagi suspès, ha fet que des del març de l'any passat no tingui cap ingrés". El jurat del 25è premi de poesia Màrius Torres ha valorat de la seva obra que es tracta d'un llibre "original, arriscat i amb una veu molt personal" i que "convida a una mena de viatge interior a la recerca de preguntes més que no pas de respostes".


Pel que fa al 37è premi d'assaig Josep Vallverdú, el jurat ha valorat del dietari 'La inquietud' que "utilitza la mudança com una metàfora de la seva pròpia existència" i en fa "una reflexió sobre la seva pròpia condició i sobre la vida cultural i social de la ciutat de València". L'autora és Lourdes Toledo, que explica que "per circumstàncies de la vida he viscut a tres o quatre països diferents, i ja no tinc a la memòria totes les cases que he construït i destruït, i tenia moltes ganes de reflexionar sobre què significa construir una casa, què són les cases per als humans, que ens duem d'elles quan les abandonem...". 


La gala d'entrega dels Premis Literaris de Lleida 2020 tindrà lloc aquest vespre a les 19 hores a l'Auditori Municipal Enric Granados. Serà sense públic a causa de les mesures de restricció per la Covid, però es podrà seguir en directe a través de YouTube.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward