La Universitat de Lleida ha registrat un total de 79 positius de Covid-19 entre la seva comunitat educativa

La Universitat de Lleida ha registrat un total de 79 positius de Covid-19 entre la seva comunitat educativa. 73 d'aquests són alumnes, 4 membres del personal docent i 2 del personal administratiu. A més, des de l'inici del curs s'han aïllat un total de 10 grups dels 260 que hi ha entre graus i màsters.


Des de la Universitat de Lleida apunten que les xifres d'incidència són similars a les del conjunt del país, i per tant consideren que les mesures de prevenció preses pel centre han estat les adients. El rector, Jaume Puy, assegurava que "la incidència és semblant a la que hi ha a la resta de la població del nostre territori, així que la conclusió podria ser que tot i que la universitat aplega estudiants que vénen a fer les seves activitats aquí, amb les mesures que s'han pres aquesta mobilitat no s'ha convertit en un focus".


Malgrat tot, i per tal de contribuir a reduir la corba de contagis, la UdL ha fet un pas més per restringir la presencialitat i només farà als seus centres les activitats d'avaluació i les que requereixin laboratoris específics. Això, segons assegura Puy, tampoc afectarà les activitats de recerca.


El que sí que s'ha vist afectat és la mobilitat a l'estranger dels estudiants. Enguany han cancel·lat la seva petició per anar-hi un 40% dels alumnes que ho havien sol·licitat, més o menys el doble que l'any passat, segons ha explicat la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, Montse Rué. Això vol dir que hi ha uns 230 estudiants que preveuen poder fer aquests desplaçaments, "a no ser que la situació de la pandèmia faci que els països tanquin o que nosaltres no podem sortir". 


D'altra banda, Rué ha explicat que estan en coordinació amb el servei de vigilància epidemiològica del Departament de Salut per contribuir en tot el possible per frenar la pandèmia.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward