El síndic d'Aran, Paco Boya, deixarà el Conselh Generau per ocupar un càrrec al govern espanyol

El síndic d'Aran, Paco Boya, deixarà el Conselh Generau per ocupar un càrrec al govern espanyol. Serà rellevat per l’actual vicesíndica primera i responsable de Salut, Maria Vergés.


Boya passarà a ocupar-se de les polítiques per revertir la despoblació i millorar la cohesió territorial, tot depenent de la vicepresidència quarta de l'executiu, que ocupa la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera. Està previst que el seu nomenament es faci oficial en la sessió del Consell de Ministres d'aquest dimarts.


El síndic d'Aran deixa el Conselh a la meitat del seu segon mandat, tenint en compte que va estar al capdavant d'aquesta institució entre el 2007 i el 2011. El tema de la despoblació rural i com frenar-la ha estat un dels que ha anat treballant durant la seva carrera política. Així ho va plantejar tant durant la seva etapa com a senador socialista, entre el 2011 i el 2015, com quan era diputat provincial a la Diputació de Lleida, entre el 2015 i el 2019, a més de com a president de l'Associació Espanyola de Municipis de Muntanya.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward