"Moral de victòria", l'opinió d'Andreu Vàzquez

El 27 d'octubre de 2017 es proclamava per part del Parlament de Catalunya la República Catalana.


Aquesta proclamació era el resultat de molts anys de feina ingent per part de la societat catalana mobilitzada constantment per tal d'explicar arreu la necessitat de disposar d'una república que donés resposta als requeriments socials, econòmics i polítics que com a comunitat es presentaven.


Amb el convenciment de la bondat de la proposta i la justícia de la demanda s'omplien places i carrers de xerrades, taules i debats constants on es plantejava des de tots els àmbits sectorials el perquè la República Catalana és una necessitat i una eina imprescindible per al creixement i cohesió del país.


Però aquella victòria, aquella República declarada no es va poder implementar.


I ara, després de 3 anys de dol, ens cal retornar a l'activisme social per acabar allò que vàrem començar. Cal que recuperem la moral de victòria per tornar a omplir places i carrers i recordar, avisar a tothom, allà i aquí que el procés d'alliberament nacional no té marxa enrere. No ens aturarem, i no ens aturaran ni tan sols amb les pràctiques repressives que ja són habitual.


Cal que tornem als carrers, més forts i determinats i fem tot allò possible per enfortir, empoderar i organitzar la societat civil per a l'embat final, per assolir, finalment, la llibertat.


Omplim actes i places de reivindicació nacional i social, de crítica contra un estat que només sap respondre amb violència, afeblim-nos mostrat la realitat de les seues institucions. Empoderem-nos fent bullir la nostra activitat cultural i social que només pot ser republicana. Enfortir-nos preparant la nostra societat per a una etapa de llibertat i fem de la nostra llengua, la llengua de cohesió del país, una eina imprescindible.


Emancipem-nos, preparem la societat i la nostra gent per als actes de desobediència civil i lluita no violenta que seran els que ens portaran a la Independència.


Tornem a la moral de victòria. Tornem a exigir, allà i aquí, la independència de Catalunya com a única eina per assegurar la societat justa i cohesionada que volem. Tornem a treballar, tothom junt, per allò que volem: Un país de llibertats individuals i col·lectives. Una Catalunya Lliure.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward