"El pacte per a la gestió de l'aigua", l'opinió de Jaume Sellés

En els últims dies l'actualitat política ha estat marcada, en part, pel pacte per a la gestió de l'aigua de la ciutat de Lleida, escenificat la setmana passada pels grups municipals del PSC, d'ERC i els Comuns. El compromís a què hem arribat preveu un increment de menys d'un euro al mes per al 96% de les llars. Entenem que aquesta decisió arriba en un moment difícil per a tothom atès el context actual, i que no hauríem volgut que es produís, però creiem que hem actuat amb la responsabilitat i el rigor davant d'un cas jurídic, que fa referència al compliment del contracte amb Aqualia.


L'acord inclou la creació d'un fons de 100.000 euros anuals per donar ajudes a persones o famílies en situació de vulnerabilitat o en risc d'exclusió residencial; la rebaixa d'un 10% de la tarifa a les famílies vulnerables acollides a la tarifa especial d'aigua de bo social i l'elaboració d'una campanya per conscienciar el consum responsable de l'aigua. També es preveu un altre paquet d'inversions de fins a set milions d'euros per fer obres a la xarxa i al clavegueram, que tampoc implicaran cap contribució especial per als veïns. En aquests últims anys, la concessió amb Aqualia també ha reportat grans beneficis per a la ciutadania de Lleida, com les obres a la xarxa d'aigua i clavegueram al Centre Històric, al Barri del Noguerola, al Passeig de Ronda, a Sucs i a l'Horta, sense cap cost addicional per a la ciutadania.


El grup socialista ha actuat des de la coherència i la lleialtat a la Paeria, que hem tingut l'honor de governar, amb la finalitat d'evitar, en un més que probable litigi incert, possibles indemnitzacions a la companyia, que haurien dificultat la futura capacitat d'inversió de la institució i increments més elevats del preu de l'aigua. El Partit Socialista, quan governava l'Ajuntament de Lleida amb minoria, va fer una proposta per resoldre el dossier del contracte amb Aqualia, que malauradament no va tenir els suports dels diferents partits de l'oposició. Ara, però, alguns d'aquests partits han rectificat i han demanat ajuda per resoldre el conflicte al grup municipal socialista, que coneixedor de la responsabilitat i la dificultat que requereix la governabilitat i la gestió d'una institució com la Paeria, ha actuat des del rigor que requeria aquesta situació.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward