La família de Marta Soria demana 15 anys de presó per al conductor que va provocar la mort de la seva filla

La família de Marta Soria, la noia que va perdre la vida fa quatre anys en un xoc a l'N-240, demana 15 anys de presó per al conductor que va provocar el sinistre per un delicte d'homicidi dolós. El cas ha arribat a judici avui al Jutjat Penal 2 de Lleida.


L'acusat, que només ha respost les preguntes del seu advocat, ha assegurat que va ser la víctima qui va xocar amb ell. El mosso encarregat de la investigació, però, ha declarat que, segons les proves, l'acusat va xocar per encalç amb el cotxe que tenia al davant en voler avançar-lo i després va envair el carril contrari i va xocar frontalment amb el vehicle de la víctima. L'acusat també ha dit que anava a 100 quilòmetres per hora però, segons el pèrit, circulava a una velocitat d'entre 138 i 160 km/h, en un tram limitat a 90.


Per tot plegat, els pares de la víctima sostenen que el cas es tracta d'un assassinat vial i demanen que la justícia no el tracti com un homicidi imprudent. Carles Sòria, el pare de la Marta, afirma que "l'acusació és d'homicidi dolós perquè aquí d'imprudència no n'hi ha ni una. Una persona que va competint, perseguint o avançant amb dos vehicles d'alta gamma, que envaeix el carril esquerre, circula en direcció contrària 32 metres, va amb les llums apagades, no evita el xoc frontal - que no ho va fer, perquè va anar de cara a ella -, a una velocitat de 149 i a més a més fa omissió del deure de socors... Aquí la imprudència on és? Jo no la veig".


L'acusació demana, tant per al conductor del vehicle que va xocar amb la víctima com per al de l'altre vehicle implicat, 15 anys de presó per un delicte d'homicidi dolós. La fiscalia, en canvi, sol·licita una pena de 4 anys de presó per homicidi imprudent.


Durant els 4 anys de procés judicial l'autor dels fets ha fugit dues vegades, i per això al gener el jutge va decretar presó provisional per a ell. Al juny, però, va pagar la fiança i va quedar en llibertat provisional.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward