La Federació d'Hostaleria de Lleida demana "sensibilitat" a la Paeria i que s'eximeixi al sector del pagament de taxes

La Federació d'Hostaleria de Lleida demana a la Paeria que s'eximeixi al sector del pagament de taxes municipals mentre duri la situació d'incertesa. També reclamen més "sensibilitat" al consistori, assegurant que no reben resposta a les trucades. El secretari general de la Federació, Ramon Solsona, ha manifestat el seu malestar per aquesta situació davant els micròfons d'Ua1 Lleida Ràdio, assegurant que "ens diuen que l'ajuntament té els seus requeriments i que té les seves coses, que s'han de pagar, però nosaltres no podem pagar les taxes. Els hotels estan rebent ara una taxa per la reserva dels guals de davant dels establiments. Els ho vam presentar al juny i ni tan sols contesten. Els truques i no contesten. De l'Ajuntament necessitem una mica de sensibilitat. Molta taula i tal, però al final no serveix de res". 


Solsona critica que el tancament total de bars i restaurants a tota Catalunya és una mesura "de les més restrictives d'Europa" i que al conjunt del país les realitats són molt diverses. En aquesta mateixa línia s'han expressat des de territoris com l'Alta Ribagorça o el Pallars Sobirà, on creuen que les noves mesures per frenar els contagis haurien de fer distinció per territoris. L'alcalde del Pont de Suert, Jose Antonio Troguet, ha fet arribar a Salut el seu desacord per aquesta qüestió, ja que "a l'Alta Ribagorça tenim 0 casos, i a tota Catalunya hi ha moltíssimes poblacions petites que estan igual, i per tant aquestes mesures tan contundents i de forma tan generalitzada entenem que no procedeixen". Troguet afegeix que "hi ha altres mesures intermèdies", i considera que "si s'utilitzen els bars i restaurants com a punts de reunió es poden limitar el nombre de comensals fins i tot a una o dues persones per taula". 


El president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carlos Isus, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que les mesures són "dures" per llocs amb risc de rebrot baix o moderat, com és el cas del Pallars Sobirà.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward