L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida preveu reobrir aquesta setmana una segona planta per a pacients amb la covid-19

L'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida preveu reobrir aquesta setmana una segona planta per a pacients amb la covid-19. En els darrers dies s'ha detectat un increment de pacients amb simptomatologia compatible al coronavirus que acudeixen a Urgències, sobretot al CUAP de Prat de la Riba, i això s'està traduint en un augment d'ingressos a l'hospital.


El gerent de l'ICS a Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, Ramon Sentís, apunta que actualment es registren quatre i cinc ingressos al dia, però preveu que en pocs dies es moguin entre els vuit o nou. A la vegada, destaca que es detecten uns 120 positius diaris en les PCR que s'analitzen al laboratori de l'Arnau, quan fa unes setmanes la xifra estava estabilitzada en unes 60.


Aquest dimecres hi havia una seixantena d'hospitalitzats amb coronavirus a la regió sanitària de Lleida, 32 dels quals a l'Arnau i la resta en clíniques privades, mentre 6 es troben a l'UCI de l'hospital públic. Sentís recorda que amb el rebot del juliol els hospitals lleidatans van arribar a un pic de 203 persones ingressades amb covid-19 durant la segona quinzena d'aquell mes.


Tot i això, Sentís assegura que ara els professionals "estan preparats" per fer front a aquest nou rebrot i, després d'aquests mesos, tenen "molta més expertesa" i coneixen més aspectes de la malaltia. A més, apunta que també s'han fet obres i millores a l'Arnau que han de facilitar la tasca dels professionals.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward