La diferència entre el que paga el consumidor i el que rep el productor agroalimentari creix un 47% durant la pandèmia

Aquestes han estat les dues conclusions principals que Unió de Pagesos ha exposat en la roda de premsa del balanç de l’any agrari.


En aquest sentit, i centrant-nos en la primera conclusió, el coordinador general d’Unió de Pagesos, Joan Caball, ha explicat que “el diferencial entre el que paga el consumidor i el que rep el productor pels productes agroalimentaris ha augmentat un 47% amb la pandèmia i la reforma de la Llei de la cadena alimentària”.


Per altra banda, el responsable de temporers, d’Unió de Pagesos, Jaume Pedrós, explicava les característiques al voltant de les contractacions d’enguany: “La contractació en la campanya de la fruita ha caigut un 47% respecte a l'any passat a causa de la davallada de producció. Només s'han fet 53 contractes en origen, un 92% menys, com a conseqüència del tancament de fronteres, i molts pagesos han optat per contractes de proximitat”.


Un balanç on Unió de Pagesos ha evidenciat que ha estat una de les campanyes més difícils de gestió degut l fet de conviure amb la covid-19. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward