"Esport femení en temps de pandèmia", l'opinió de Jos Farreny

Per què en temps de pandèmia us parlaré d'Esport Femení Lleida? Doncs perquè aquesta setmana, dimecres, vam ser convidades a formar part de la constitució de la Mesa Transversal per a la recuperació de la ciutat de Lleida. Aquesta mesa s'ha creat per a pal·liar els efectes econòmics, socials i sanitaris derivats de la Covid-19. Les dones esportistes i les que treballen pel món de l'esport que ens apleguem a Esport Femení Lleida som part de la societat lleidatana, som part d'aquest teixit associatiu que ajudarà a aquesta recuperació. Gràcies per convidar-nos!


El temps que invertim en la pràctica esportiva i en l'activitat física és vivencial. Lluny de gastar temps és una inversió: millora la capacitat mental, a tolerar la frustració, a sentir-se bé, a motivar-se, empeny a l'acció... Aprenem el significat de l'esforç, la constància, la disciplina i la il·lusió. I és que la pràctica, la que es fa de manera regular, contribueix a un bon estat de salut general, ja que fer esport o activitat física estimula la segregació d'endorfines al nostre cervell. Ja sabeu, les substàncies del benestar.


Per això és important la nostra presència, perquè els recordarem que els nostres clubs femenins estan altre cop amb desavantatge. La pandèmia també serveix d'excusa per això. No tenen la comprensió d'una part de la societat, dels gestors, dels polítics, de qui mana. A tall d'exemple: l'Associació Lleidatana d'Handbol, el primer equip que està a la Divisió d'Honor Plata Femenina, comparable a una segona divisió, no tenen hores de pavellons per entrenar i no ho poden fer en condicions. La lliga està a punt de començar i no han pogut entrenar com toca. Tot just ho han fet un cop per setmana en un pavelló en condicions.


No hi ha dubte que tot aquest temps que portem amb la pandèmia ha provocat canvis en el nostre estil de vida i en nosaltres mateixes: canvis físics, mentals, emocionals i socials. En aquest espai de temps de dos minuts que disposarem per a intervenir farem evident un altre cop la desigualtat en el món de l'esport quan parlem d'esport femení.


Hem d'exigir a les administracions, federacions, associacions i institucions que defensin l'esport femení. Cada cop hi ha més sensibilitat però no és suficient, la voluntat s'ha de demostrar amb fets. Quantificar les desigualtats que encara hi ha i posar-hi remei.


Agraïm a Sergi Guiu l'espai al seu programa Temps Afegit, cada dimecres a partir de les 20:30 hores. Escolteu tot el que us diran aquestes grans dones i encoratgem a altres mitjans de comunicació a seguir el vostre exemple i donar veu i ressò a l'esport femení. Encoratgem a les dones esportistes, que no tinguin por de desenvolupar projectes on expliquin la seva experiència i coneixements de la seva carrera esportiva. Necessitem dones que liderin. Fem virals els vídeos on es veuen les seves gestes!


Acabo amb l'agraïment, com sempre, a Ua1 Lleida Ràdio per donar-me l'oportunitat i un fort BRAVO per les persones que estan al peu dels llits als hospitals, residències, a l'atenció primària, a les ambulàncies... a tota la gent que lluita amb esforç contra la pandèmia. I no ens cansarem de recordar:

mascareta sempre, mans netes molt i molt sovint i distància de seguretat. 


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward