L'Associació contra el càncer de Lleida ha doblat les ajudes econòmiques als usuaris des de l'inici de la pandèmia

L'Associació contra el càncer de Lleida ha doblat les ajudes econòmiques als usuaris des de l'inici de la pandèmia. També s'ha multiplicat l'orientació social que s'ofereix als malalts i a les seves famílies.


L'impacte de la Covid-19 ha afectat al conjunt de la societat, però aquest ha estat encara més gran per a les persones que pateixen càncer. Així ho apunta un estudi de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, que afirma que "l'impacte psicològic del confinament per als malalts de càncer és més elevat que el de la població general" i que "més d'un 35% dels pacients oncològics presentaven un malestar psicològic bastant significatiu durant el temps de confinament", explica la gerent de l'entitat a Lleida, Eva Figuera. Apunta a més que les dades de la delegació lleidatana així ho corroboren, ja que "des del març fins ara hem doblat les ajudes econòmiques, l'atenció social...".


A això, apunta Figuera, cal sumar-hi l'angoixa pels tractaments o les visites mèdiques que s'han pogut veure interrompudes per la saturació del sistema sanitari, i explica que "una cosa són les persones que estaven fent tractament actiu de radioteràpia o de quimioteràpia", ja que aquests no s'han interromput, però hi ha altres pacients que "potser tenien una visita de seguiment i aquesta ha estat telefònica i no presencial, o que li han posposat perquè estava tot bé, però que necessitaven aquest suport i aquesta visita, perquè l'estaven esperant fa molt de temps", un fet que, apunta, "ha fet que augmentés aquest malestar". 


Aquest dimecres, l'Associació Contra el Càncer de Lleida organitza durant tot el dia la seva jornada de recaptació de fons. Enguany, a causa de la Covid, han hagut de reduir el nombre de taules que hi ha repartides per la capital del Segrià, passant d'una trentena a mitja dotzena. Aquestes estaran ubicades durant tot el dia a la plaça Paeria, a Ricard Viñes, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, l'Hospital Arnau de Vilanova, el supermercat Carrefour i al final de l'Eix Comercial, a la zona de l'Auditori.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward