La renda agrària creix un 5% a preus corrents gràcies a l'augment de preus del sector porcí

La renda agrària ha crescut un 5% a preus corrents i supera per primer cop la del 2007. Segons el Departament d’Agricultura, l'increment respon sobretot als preus assolits pels productes ramaders i, en concret, als del sector porcí.


La Renda Agrària de Catalunya es va situar en 1.971 milions d'euros a preus corrents, superant per primer cop els 1.953 milions del 2007. A nivell de Renda agrària real, la xifra assolida el 2019 és de 1.734 milions d'euros, un 3,6% per damunt de l'any anterior. En canvi, la quantitat física, tant de la producció ramadera com agrícola, va disminuir un 5% i un 1%, respectivament.


Agricultura assenyala que el comportament del sector porcí ha estat "determinant" en el comportament de la renda agrària. De fet, l'any passat el valor de la producció porcina va disminuir un 9%, xifra que en termes absoluts equival a una disminució de la producció final ramadera de 136 milions d'euros. Aquest fet va portar el valor de la renda agrària del 2018 a una lleugera disminució del 0,77% respecte de l'any anterior.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward