Més de 61.000 alumnes de la demarcació de Lleida tornen avui a l'escola enmig de les mesures per prevenir la Covid-19

Després de 6 mesos, els nens tornen avui a l'escola. El curs escolar 2020-2021 arrenca per a 1,5 milions d'alumnes d'arreu de Catalunya, 61.000 dels quals a la demarcació de Lleida. Un retorn que està marcat per les mesures per fer front a la COVID19 i després que molts dels infants i adolescents no hagin trepitjat el seu centre des del març.


L'entrada als centres es farà per torns i amb mascareta i aquesta serà obligatòria com a mínim durant les dues primeres setmanes a partir dels 6 anys. El Departament d'Educació ha insistit però que la mesura més important seran els grups estables de convivència que farà que els alumnes només tinguin contacte amb les persones d'aquests grups. La ràtio recomanada és de 20, però en un 30% de casos no es complirà en l'inici.


La covid ha trastocat el funcionament dels centres, que porten mesos organitzant la tornada a l'escola. Després d'un petit primer tast al juny, quan els centres van obrir en determinades situacions, aquest dilluns arriba la reobertura generalitzada dels centres escolars després que haguessin de tancar el 13 de març per l'avenç del coronavirus.


Per evitar al màxim les interaccions entre diferents grups, les sortides al pati es faran per torns i mantenint la distància o amb mascareta si hi coincideixen més grups. El mateix passarà al menjador, que es farà per torns, en taules separades per grups de convivència i amb una distància d'una cadira si no hi ha taules per grups.


El Departament de Salut i el d'Educació han establert un protocol davant de possibles casos de covid. Aquest estableix que no es pot accedir al centre amb més de 37,5 graus. ,De fet, els pares han de prendre la temperatura a casa i es repetirà aquesta acció al centre. En un primer moment es va establir que tampoc s'hi podia anar amb algun d'aquests símptomes: dificultat per respirar, mal de coll, congestió nasal, mal de panxa, vòmits o diarrea, mal de cap, malestar o dolors musculars, així com si es tenen calfreds o es nota una alteració del gust i l'olfacte en el cas de majors de 14 anys. Finalment però el mal de coll i el refredat nasal, molt comuns en els menors, es consideraran símptomes si es combinen amb la febre o amb altres manifestacions de la covid-19. Si els símptomes es presenten un cop el nen ja és a l'escola, se'l portarà a un espai d'ús individual ventilat i s'avisarà a la família perquè el porti al CAP. L'objectiu és poder realitzar una PCR en 24 hores si es consideren símptomes compatibles amb covid i en cas de donar positiu es posaria en quarantena de 14 dies tot el grup estable, a qui també es faria PCR. El protocol estableix que es pot plantejar la interrupció de l'activitat lectiva del centre si hi ha positius en dos o més membres no convivents que pertanyen a grups de convivència de diferents espais. Els alumnes tampoc podran anar a l'escola si els seus pares o persones amb les quals conviuen estan en aïllament per positiu, conviuen amb un cas positiu o són un contacte estret d'un.


Als centres, els directors són els responsables d'organitzar i gestionar les actuacions i cada centre tindrà assignat un membre d'atenció primària de referència i un centre. I pel que fa als docents, s'imposen les reunions telemàtiques –també amb les famílies- i només hi pot haver presencialitat si és imprescindible i sense superar la xifra de 10 participants. L'objectiu del Departament és no tancar els centres com van haver de fer al març i que, tot i que potser s'hagi d'aturar l'activitat lectiva en grups, es mantinguin oberts.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward