El Procicat elimina les restriccions del 50 per cent d'aforament a les botigues de Lleida i 6 municipis del Baix Segre

El Procicat elimina les restriccions d'aforament a les botigues de Lleida i els 6 municipis del Baix Segre, a partir d'aquest dijous. Obligarà, però, a mantenir prou espai com per poder assegurar que no hi ha aglomeracions.


Segons explica el Procicat, s'haurà de poder garantir prou espai al local per assegurar la distància d'un metre i mig a l'interior dels recintes. D'aquesta manera s'alleugen les restriccions que afecten empreses de serveis i comerç al detall als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, , que fins ara eren del 50 per cent d'aforament. Aquests municipis s'equiparen així a la resta del Segrià i la Noguera. Un canvi, que com explica el president de PIMEC Comerç a Lleida, Manel Llaràs, no suposarà cap canvi, per dues raons, "primer perquè estem en un mes d'agost de baixa activitat econòmica i la gent està de vacances, i segon perquè aquesta mesura de guardar distàncies -que assenyala el Procicat- ja ho estava fent el comerciant, com també el consumidor, que també s'autorregula i manté les distàncies.


De fet, Llaràs seria partidari d'eliminar prohibicions al sector comercial. Per això assenyala que "veuríem millor que no hi hagués limitació i que es digués que tornem a la normalitat i que s'actués amb responsabilitat, que de fet, és el que s'està fent per part del sector comercial, que és el que conec."Aquestes mesures d'aplicació als set municipis s'establirien inicialment per 15 dies, i serien vigents des de la seva publicació dijous, en principi, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward