Un estudi lleidatà associa l’apnea obstructiva del son amb l’augment del risc cardiovascular en pacients sense malaltia prèvia

El resultat de la investigació s’ha publicat recentment a la revista: American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.

L’estudi l’han liderat Ferran Barbé i Manuel Sánchez, responsables dels Grup d’Investigació Translacional en Medicina Respiratòria i Grup de Medicina de Precisió en Malalties Cròniques de l’IRBLleida i del centre de recerca CIBERES, tot dos investigadors formen part de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Per realitzar la cerca s’han analitzat durant, més d’un any a mil 701 pacients de diferents centres amb síndrome coronari agut L’estudi demostra l’efecte perjudicial de l’apnea del son en pacients amb perfils específics de risc cardiovascular, un fet que fins ara no es tenia en compte.

L’apnea obstructiva del son afecta entre el 20 i el 30 per cent de la població adulta i el 80 per cent de les persones afectades no està diagnosticada.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward