"Converses discretes" l'editorial de Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

"Converses discretes". Així es va referir el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a la conversa que hauria tingut el rei Felip VI amb ell per fer-li saber que el seu pare marxava del país.


Sánchez diu que aquestes converses queden en l'estricta confidencialitat. No sabia jo que el futur d'una persona que és investigada per un possible delicte d'estafa a l'estat (li poden dir com vulguin) es podia dirimir en una conversa discreta.


No era conscient que en una democràcia consolidada com l'espanyola, el cap de l'estat i del govern tinguessin la potestat de decidir quin és el futur d'una persona que no hauria pagat milions, suposadament, a l'erari espanyol, que al cap i a la fi, és el de tots els espanyols. I més, en un moment on aquests diners manquen en salut o en promoció econòmica o en ajuts socials, per posar tres exemples.


Mai hauria pensat que les converses discretes són possibles fora del segle XVIII, en aquells palaus versallescos on es decidia allò de "tot per al poble, però sense el poble".


A casa meva, les converses discretes són sobre si el veí ha sortit de matinada o no... no sobre el futur d'un país. 

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward