La Paeria de Lleida suspèn les taxes de les parades dels mercats ambulants i de les terrasses

Els partits polítics de la ciutat de Lleida han signat una declaració institucional per a la constitució d'una mesa transversal per a la recuperació de la ciutat. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha demanat unitat per a fer front a una recuperació econòmica necessària per a la ciutat.


Pueyo ha recordat els centenars de morts i milers d'infectats que ha deixat, fins ara, la pandèmia, i els 98 dies de confinament. Per poder sortir econòmicament d'aquesta situació, reclama unitat. Ho ha dit a l'inici del ple d'avui, on ha assenyalat que “crec que tots i totes som conscients que el futur de Lleida ha de construir-se amb una barreja d'intel·ligència col·lectiva, d'humilitat, generositat i molt d'esforç de tots els sectors de la ciutat. La reactivació de Lleida exigeix una resposta unànime i concertada per tots els agents de la ciutat i les seves forces polítiques”.


També el ple ha aprovat suspendre el pagament de les taxes de les terrasses i la dels paradistes dels mercats al carrer. La portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, diu que la mesura s'havia d'haver aprovat abans. Per això ha asseverat que “això que portem ple rere ple des de març discutint i modificant es podia haver resolt al març.”


Finalment, la decisió s'ha aprovat amb el vot de tots els partits, menys el dels socialistes. Asseguren que hi estan d'acord, però que, com opinen els taronges, arriba tard i malament. Ho diu la portaveu socialista, Begoña Iglesias, que ha qüestionat si “de veritat han fet falta quatre mesos i mig. No només han hagut de passar 4 mesos per tal que passi alguna cosa, sinó que ara aproven una mesura que no serà efectiva fins a mitjans de setembre. Això vol dir que fins aleshores, probablement, els paradistes pagaran aquesta taxa”.


La regidora de mercats i consum, Marta Gispert, ha explicat que “estem estudiant de quina manera es pot resoldre el problema del mes d'agost. Perquè els terminis s'han de cumplir, però estem estudiant-ho, i els hi ho vam comunicar a la reunió amb els paradistes”


També ha respost als socialistes el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, que sobre la posició del PSC ha reflexionat que “es dedueix que volen que els hi cobrem (als paradistes i hostalers) aquestes taxes? Em sorprèn el posicionament del grup socialista. Parlen de mesquinesa i de donar lliçons del govern municipal. Però, on està la seva vehemència a reclamar a l'estat les bonificacions de les quotes de la seguretat social, dels autònoms o de les quotes dels ajuntaments que tenim dèficit".


El portaveu del PP, Xavier Palau, li donava la raó en certa mesura, i deia que “el senyor Postius té raó. On està l'estat? Però on està la Generalitat? Ja els hi vaig dir que el dia que s'aixequés l'estat d'alarma quedaríem abandonats perquè es transferiria les competències a les autonomies i de retruc, aquestes, les transferirien a les administracions locals”.


És el darrer ple del curs. Recordem que a l'agost l'ajuntament no farà plenari, com ja passa tradicionalment.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward