La ciutat de Lleida baixa la velocitat de reproducció del virus per sota de l'1

 

La situació epidemiològica a Lleida millora. La velocitat de reproducció del virus (Rho) -quantes persones contagia algú amb la malaltia- se situa en 0,8, per sota d'1.En general,  a Catalunya s'ha estabilitzat en els darrers dies la situació, si bé les taxes d'incidència continuen sent "molt altes", ha advertit aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha demanat "no relaxar-se" ni "baixar la guàrdia". La taxa de casos confirmats per prova PCR per 100.000 habitants és de 78,49 a Catalunya. El risc de rebrot s'ha reduït una mica i se situa en 162,63, però continua estant, de llarg, a la zona vermella, ja que el llindar de risc alt se situa en el valor de 100. La velocitat de reproducció del virus (Rho) -quantes persones contagia algú amb la malaltia- se situa en 1,18.


L'estabilització de la situació a Catalunya va lligada sobretot a la millora de les zones més afectades pels rebrots en les últimes setmanes, com Lleida i el Segrià.


A Barcelona, també s'estabilitza la taxa d'incidència del virus, mentre que altres municipis, com Amposta i Castelldefels, registren un augment de contagis. Argimon ha detallat la velocitat de reproducció del virus en algunes ciutats afectades en els darrers dies pels rebrots. Més enllà d’aquesta xifra per sota de 1 de Lleida, a Barcelona, la velocitat de reproducció del virus es troba lleugerament per sobre d'1, quan estava a 1,8 la setmana passada. A Sant Adrià de Besòs, el ritme de reproducció del virus es redueix i ha passat en una setmana de 3,6 a 1,3 i a Badalona, de 2,2 a 1,7.


A l'Hospitalet de Llobregat, la Rho és ara d'1,2, mentre que fa una setmana se situava per sobre de 2. A Cornellà de Llobregat, és ara d'1,5 (2,5 la setmana passada, quan s'havia triplicat la taxa d'incidència del virus). A Esplugues de Llobregat, la Rho és d'1,2 (4 la setmana passada) -quan les ciutats tenen menys habitants, es poden donar fluctuacions substancials en pocs dies-.


A Figueres, en canvi, encara no s'ha pogut reduir el ritme de reproducció del virus ni doblegar la corba i Argimon ha continuat demanant un "esforç" per aconseguir-ho.

 

A Amposta la velocitat de reproducció del virus se situa en 4; un valor molt elevat condicionat sobretot pel brot detectat en una empresa. Castelldefels té una Rho de 4, mentre que la setmana passada era de 2,2. El secretari de Salut Pública ha agraït l'exercici d"autoresponsabilitat" de l'ajuntament, que va sol·licitar ser un dels municipis amb restriccions. Argimon ha destacat el mateix gest que va fer Sant Feliu de Llobregat fa uns dies.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward