El responsable de Covid a l'Arnau de Lleida diu que la pressió "ha baixat una mica" però tampoc "per llençar coets"

El director de la planta Covid de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, José Luis Morales-Rull, reconeix que la pressió assistencial a l'hospital "ha baixat una mica" però que tampoc és "per llençar coets". Morales-Rull ha destacat que fa dos dies que hi ha les mateixes altes que ingressos, mentre que la setmana passada els ingressos doblaven les altes de mitjana. Per contra, aquests últims dies, ha dit, hi ha hagut petits rebrots en residències, com els 4 casos asimptomàtics detectats en un geriàtric de Cervera, que han fet que la mitjana d'edat dels hospitalitzats segueixi sent d'uns 65 anys. A més, alerta que els brots en hortofructícoles "encara no estan controlats del tot" i que caldria replantejar com actuar en un futur.


José Luis Morales-Rull ha descartat per ara obrir una cinquena planta i ha destacat que aquests últims dies, amb més altes i menys ingressos que la setmana passada, s'ha recuperat un 28% de capacitat a planta. Per tant, "si es mantenen el número d'ingressos constant, podrem anar reduint l'activitat", tot i que "encara és aviat per ser optimistes", reconeix.


Pel que fa a l'aixecament de mesures anunciat aquest dimecres pel Govern, "es veurà què passa", diu el doctor. Creu que el confinament és "una mesura radical quan les altres no funcionen". Considera que el més important és la responsabilitat individual. "No cal que ens prohibeixin, hem de ser responsables i complir les mesures". La flexibilització, entén Morales-Rull, ha de servir "per actuar amb responsabilitat, recuperar l'economia i evitar que el confinament afecti psicològicament les persones".

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward