La Paeria només pot obrir dues piscines municipals perquè l'empresa contractada no té suficients socorristes

L'ajuntament de Lleida només pot obrir dilluns dues de les piscines municipals perquè l'empresa que va guanyar el servei de socorristes, ara mateix, no compta amb més. L'ajuntament tenia contractat el servei per a 6 piscines municipals abans del rebrot al Segrià, i algunes havien de començar a obrir el dia 11 de juliol.


Sembla que l'empresa, que sí que tenia els socorristes preparats per a l'obertura gradual de les piscines a mitjan juliol, en veure que no podria assegurar la feina a aquests treballadors, els hi va buscar altres destinacions.


Això ha fet que ara només es pugui comptar amb prou socorristes per a les piscines de Cappont i Balàfia, que han estat les escollides per obrir portes, assenyala la regidora Marta Gispert que ha explicat a la tertúlia de l'Un Dia Més que "quan tenim el vistiplau del PROCICAT i demanem a l'empresa els treballadors per a la reobertura, ens diuen que només tenen socorristes per a dues piscines. Escollim Balàfia pel fet que està preparada per a ciutadans amb mobilitat reduïda i Cappont pel fet que és l'única que té tres vasos d'aigua i permet més capacitat d'usuaris".


Crítiques de l'oposició


Des de l'oposició no s'acaba d'entendre aquesta situació. El portaveu del PP, Xavier Palau assenyala que "no acabo d'entendre que si està contractat el servei, després no hi hagi socorristes.".


La portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, afegeix que no és la manera "assabentar-se a la nit que s'obriran dues piscines. No és lògic que siguin només dues piscines pel fet que hi ha falta de personal i que la resta de barris es quedin sense piscines, i tampoc puguem saber quan les tindran."


Des del PSC es demana que es resolgui com més aviat millor. El regidor Joan Queralt assenyala que ara "el mal ja està fet, però ara sí que cal córrer per tal que la resta de veïns que tenen les piscines tancades puguin gaudir del servei durant l'estiu. Això sí, respectant els controls de manera curosa, perquè si no, hi tornarem a ser."


Com dèiem, l'Ajuntament de Lleida obrirà dilluns que ve les piscines municipals de Balàfia i Cappont. Atesa la situació causada per la covid-19, per entrar-hi caldrà fer reserva prèvia i comprar en línia les entrades.


Aquest divendres es posarà en marxa una aplicació web que permetrà fer la reserva per franges de dues hores i mitja amb tres torns al llarg del dia separats per mitja hora per desinfectar. També es farà el control de la temperatura, neteja del calçat i hi haurà passadís d'entrada i de sortida per separat, entre altres.


L'aplicació permetrà controlar l'aforament dels dos recintes per evitar aglomeracions i tenir una traçabilitat de les persones que n'han fet ús. L'obertura està prevista fins al 13 de setembre.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward