Situació "tensa i complicada" a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida per l'augment de pacients amb Covid majors de 80 anys

Situació "tensa i complicada" a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida. En els darrers dies ha augmentat el nombre de persones grans que requereixen ingrés per Covid-19, i els professionals sanitaris temen que això pugui col·lapsar l'equipament.


Oriol Yuguero, metge del servei d'Urgències de l'Arnau, explica que el perfil majoritari dels pacients de Covid segueix sent "una persona jove, fins als 40 o 50 anys, sense massa factors de risc i que té una bona evolució, que als 10 o 12 dies pot tornar al seu domicili o a l'hotel salut". Tot i això, afegeix que en els darrers 4 o 5 dies han augmentat els pacients "de més de 80 anys, amb molta comorbiditat, que és complicat saber quin serà el seu pronòstic perquè amb aquesta malaltia un dia estàs bé i al cap de 24-48 hores comences a fer un destret respiratori que pot complicar bastant les coses". Aquest segon perfil, explica Yuguero, "té més risc de complicacions", i això fa que, si el perfil de pacients segueix aquesta evolució, la situació a l'hospital pugui acabar complicant-se.


Segons Yuguero, la principal diferencia entre la situació actual i el mes de març és que llavors l'hospital estava dedicat gairebé exclusivament a Covid, ja que la resta de cirurgies i consultes es van anul·lar. Ara, però, de les 150 urgències que hi ha al dia, només entre un 30 o 40% són Covid. Això, diu, fa més difícil la gestió dels espais per mantenir separats uns pacients dels altres.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward