Incertesa entre els sectors del comerç i de l'hostaleria respecte del confinament en 8 municipis del Segrià

Incertesa entre els sectors del comerç i de l'hostaleria respecte del confinament en 8 municipis del Segrià. El rebuig de la jutgessa a la resolució de la Generalitat ha deixat a botiguers i restauradors sense saber què han de fer i si poden obrir o no.


Des de PIMEC Comerç a Lleida, el seu president, Manel Llaràs, critica la manera com s'han fet les coses, ja que creu que no han estat gens clares per al sector. A més, explica que ells entenen que, després del revés judicial a la resolució del Govern, els comerços poden seguir obrint com fins ara. "Entenem que el Govern necessitava la ratificació del jutjat de guàrdia per fer aquest altre confinament i tots sabem que no ha estat així. Per tant, això queda sense efecte, i estem encara en el confinament que teníem la setmana passada del Segrià, amb les mesures que teníem llavors, i amb això estem treballant, amb aquesta normalitat anormal", explica Llaràs, que a més afegeix que aquest nou confinament de 8 municipis "tampoc teníem clar quin tipus de confinament era, perquè la roda de premsa no va ser suficientment clara". 


Pel que fa al sector de l'hostaleria, des de la Federació a Lleida asseguren que hi ha "molta confusió sobre el que es pot fer i el que no". Això ha provocat que avui alguns establiments aixequessin la persiana i d'altres no, tal com explica el secretari general, Ramon Solsona, que apunta que "no sabem el que s'ha de fer". "En principi hi ha una resolució publicada, i se suposa que això és el que s'ha de fer" diu Solsona, afegint que "amb aquest desconcert generalitzat tampoc hi ha molta gent pel carrer". Des de la Federació d'Hostaleria el que més preocupa ara és "què farem amb les empreses, i especialment amb els treballadors. Això és el que més ens preocupa en aquest moment, i no hi ha ningú que ens ho aclareixi". Solsona assegura que "aquest matí he estat parlant amb Treball i no saben com fer-ho. És un autèntic desgavell i no hi ha res programat". 


Tots dos sectors critiquen la manca de concreció per part de les administracions i la situació de vulnerabilitat en què això els deixa.


Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward