La Fiscalia de Lleida s'oposa al confinament de 8 municipis del Segrià dictaminat pel govern català

La Fiscalia de Lleida s'oposa al confinament de 8 municipis del Segrià dictaminat pel govern català. El ministeri fiscal considera que la resolució presentada per la Generalitat és una manera d'"eludir" l'aplicació de l'estat d'alarma.


Ua1 Lleida Ràdio ha tingut accés a l'informe en què la Fiscalia de Lleida s'oposa a la ratificació judicial de les mesures incloses en la resolució de la Generalitat. En ell, el fiscal apunta que la resolució "sembla una còpia del Reial Decret d'estat d'alarma" amb la diferència que el document del govern "a més és il·limitat en el temps", el qual, segons el fiscal, "agreuja encara més el seu contingut i conseqüències".


La Fiscalia recorda que la declaració de l'estat d'alarma és una competència estatal i que, a més, aquest s'ha d'aprovar amb el vistiplau del Congrés dels Diputats. En aquest sentit, el text apunta que el president de la Generalitat pot sol·licitar a l'executiu espanyol la declaració d'estat d'alarma si ho creu necessari.


Per tot plegat, la fiscalia conclou que "els Departaments d'Interior i Salut de la Generalitat no poden ser objecte de convalidació per la via de la Llei Orgànica" que permet dictaminar els estats d'alarma, excepció i setge.


Un cop conegut aquest informe, elaborat pel fiscal en cap de Lleida a petició del jutge, serà aquest darrer qui haurà de decidir si ratifica la resolució de la Generalitat que ha de permetre aplicar el confinament des de la mitjanit d'aquest dilluns.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward