El 35% de les persones que es fan les proves de Covid-19 al Segrià donen positiu

La taxa de positius per Covid-19 al Segrià és del 35% de les persones que es fan les proves. És una dada molt per sobre de la mitjana catalana, que se situa entre el 5 i el 10%. En els darrers 14 dies, a la comarca s'han fet 91 proves per cada 100.000 habitants, i 8.090 en total. 


Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, que també ha detallat que amb les mesures de confinament perimetral de la comarca les xifres han millorat. "Fa una setmana teníem un índex de transmissió estable d'1,9, que vol dir que gairebé podíem duplicar els casos, i ara hem passat a un índex de transmissibilitat de l'1,2", ha explicat la consellera, afegint que "això és molt positiu i confiem que pugui continuar baixant" amb l'enduriment del confinament. Per contra, en les darreres hores ha pujat gairebé un 20% el nombre de persones hospitalitzades per Covid-19 a Lleida. Ara la xifra se situa en 105 hospitalitzats, 16 més que dissabte. En concret hi ha 61 persones ingressades a l'Arnau de Vilanova (7 de les quals a l’UCI), 5 al Santa Maria (totes elles a l'UCI) i 39 en altres centres de la Regió Sanitària. 


Pel que fa a les darreres hores, la comarca del Segrià ha sumat 190 nous positius de covid-19 i acumula 3.180 casos des de l'inici de la pandèmia. Segons la retrospectiva de casos, que no inclou els tests serològics, la comarca ha sumat 707 nous casos des que es va decretar el confinament perimetral. Per contra, no s'ha registrat cap nova mort al Segrià i la xifra es manté en les 137 defuncions. Al conjunt de la regió sanitària de Lleida, els casos han pujat de 242, fins als 4.747.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward