El Govern no descarta mantenir la descentralització de les Proves d'Accés a la Universitat després de l'experiència d'aquest any

El Departament d'Empresa i Coneixement no descarta mantenir la descentralització de les Proves d'Accés a la Universitat després de l'experiència d'aquest any. Uns 40.000 alumnes d'arreu de Catalunya han acabat avui els exàmens de selectivitat, que enguany s'han fet en més seus de les habituals per garantir la distància social a causa de la Covid-19.


La descentralització ha estat molt ben rebuda per bona part de la comunitat educativa, ja que ha reduït els desplaçaments entre els estudiants i això, alhora, ha disminuït els nervis dels alumnes, que en molts casos s'han pogut examinar al mateix centre on estudiaven. Davant aquesta bona acollida, la consellera d'Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, ha dit que estudiaran si a nivell "logístic i pressupostari" és una despesa que es pot assumir una vegada hagi desaparegut el risc de contagi per coronavirus. Tot i això, Chacón ha advertit que "de ben segur que alguna transformació hi haurà". "No tanquem la porta", ha afegit la consellera.


Enguany s'han fet exàmens de selectivitat en 63 municipis, mentre que l'any passat només se'n van fer en 20. Una de les noves seus ha estat Tàrrega, on 173 alumnes de l'Urgell i la Segarra han realitzat les proves a l'Institut Manuel de Pedrolo. Després de la bona experiència, l'Ajuntament de la capital de l'Urgell demanarà a la Generalitat ser seu permanent de les PAU. El ple del consistori té previst aprovar un acord institucional al respecte. Una proposta que també s'ha consensuat amb els membres de la comunitat educativa del municipi.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward