ASAJA Lleida nega que existeixi ‘racisme’ en la campanya de la fruita

En la reunió mantinguda aquest dimarts a la Subdelegació del Govern a Lleida on es tractava el desenvolupament de la campanya de la fruita, ASAJA Lleida ha manifestat que els productors compleixen el conveni agropecuari del camp. Ho explicava a Ua1 Lleida Ràdio, el president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué: "Els productors de fruita dolça i la campanya a Lleida fa més de 40 anys que s'està gestionant. El productor de fruita dolça l'any passat va perdre 65 milions d'euros i tot i això aquest any tornem a començar la campanya amb uns salaris que moltes empreses voldrien pagar i que nosaltres assumim arran el conveni que tenim pactat".


Un Pere Roqué que explicava que per contractar a treballadors, aquests han de tenir les documentacions pertinents: "Aquelles persones que no tinguin la documentació correctament, el sector no les podem contractar. Aquest dies hi ha hagut un menyspreu sobre la campanya de recol·lecció de fruita i cal dir que nosaltres portem convivint amb persones migrades des de fa molts anys i estarem encantats a ensenyar com funciona aquesta campanya".


Roqué ha recordat també que els productors estan lluitant per garantir els 30.000 llocs de treball que genera anualment la campanya de recollida a les comarques lleidatanes i lluitant per tenir uns preus dignes perquè tothom que viu del camp es pugui guanyar la vida.

Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward