"Desmemòria històrica", l'editorial de la Miriam Garcia a l'Informatiu Migdia

Ahir, de sobte, en un moment, ens vam trobar amb no una, sinó dues notícies que volen donar un tomb al tema de la memòria històrica al nostre país.

D'una banda, la reforma que planteja el govern espanyol del PSOE. Prohibir fundacions que facin exaltació del franquisme, com la dedicada al dictador (que ja vindria a ser hora), destinar diners per treure als morts de les cunetes (que també seria hora) i acabar amb el Valle de los Caídos com a símbol d'exaltació feixista (urgent també).

A Catalunya, la Generalitat també vol fer una llei de Memòria Històrica. El principal punt d'aquesta, i que ens toca de prop, és la potestat que tindria el govern català per canviar, per exemple, el nomenclàtor dels carrers i places. Això, potser, podria posar punt final a la polèmica entorn dels carrers franquistes a la ciutat de Lleida.

Veurem en què queda tot plegat, perquè precisament com que, diuen, forma part del passat, sembla que no hi hagi pressa. Però el temps passa, i la injustícia és cada cop més flagrant. I la memòria, cada cop es converteix més en desmemòria...
Al utilizar este sitio web, aceptas nuestra política de cookies. ×
arrow_upward