Notícies

Unió de Pagesos reclama des de França un diàleg amb tots els agents per la gestió de l’os al Pirineu

A la manifestació hi han participat ramaders de totes les zones dels Pirineus francesos, a més de ramaders dels Pirineus catalans, del País Basc i de Navarra

Unió de Pagesos reclama des de França un diàleg amb tots els agents per la gestió de l’os al Pirineu. L’organització agrària ha participat avui en una manifestació a la població gal·la de Pau per tornar a denunciar els danys que provoca aquest plantígrad.

La manifestació ha estat convocada per l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni d’Arieja-Pirineus, després que el ministre francès de la Transició ecològica i solidària anunciés fa un mes que serien reintroduïts la propera tardor dos ossos a Béarn (al departament dels Pirineus Atlàntics).

A la manifestació de Pau han participat ramaders de totes les zones dels Pirineus francesos, a més de ramaders dels Pirineus catalans, entre els quals representants d’Unió de Pagesos, del País Basc i de Navarra.

Josep Carlos Vicente, responsable d’organització d’Unió de Pagesos ha explicat que a França l’administració reconeix i compensa molts més casos d’atacs d’ós. A més, se’n fa càrrec de situacions on hi ha danys indirectes de la seva presència, com animals que s’han perdut o mort per fugir d’aquest animal. Tot i així, ha dit el responsable sindical, els ramaders francesos estan farts de la presència de l’ós perquè, entre altres, a ningú li agrada que li matin tots els seus animals.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.