Notícies

Unió de Pagesos denuncia l’arribada de porcs senglars provinents d’Hongria

ACN

Unió de Pagesos denuncia l'arribada de porcs senglars provinents d'Hongria. El sindicat es mostra preocupat perquè aquesta espècie ve d'un lloc on s'ha detectat pesta porcina.

L'any passat van entrar 1.000 porcs provinents d'Hongria, i es van ficar en cots de caça de Madrid i València. Unió de Pagesos va intentar contactar amb el ministeri de Sanitat però els van assegurar que el comerç entre membres de la Unió Europea és lliure. Santi Querol membre de l'organització agrària, ha explicat que els animals no entenen de frontera i és probable que algun dels porcs senglars sigui provinent de Romania i Moldàvia on recentment es va detectar un focus d'aquesta malaltia. Querol alerta que un cas de pesta porcina pot causar conseqüències greus pel sector, "si hi ha un cas de peste porcina has de declarar i llavors implica immediatament trencar fronteres. Que tanquin la frontera i que no puguis portar ni un gram de porc durant una temporada és una ruïna. I per Catalunya, i més per Lleida, és un problema econòmic molt greu".

Querol també ha assegurat que el senglar no es controla tant com altres animals, "hem analitzat tota la fauna salvatge que hem pogut, i la fauna salvatge, com el porc senglar, hi ha un tant per cent molt elevat que són portadors de tuberculina. Arreu d'Europa s'està invertint milions per erradicar la tuberculina, matant vaques, quan no tenim net el territori de fauna salvatge. I, a sobre, que ara portem aquests que no estan localitzats es pot complicar molt".

Aquesta espècie de Senglar, pot arribar a duplicar el pes dels que normalment habiten a Catalunya. Recordem també que el Porc Senglar és considerat un dels principals causants dels accidents de trànsit al país.

Comentaris

Després diran que la caça és un bon procediment per a controlar el senglar. La caça “esportiva” no actua com a regulador de les poblacions. Més aviat és la causa del seu descontrol.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.