Notícies

Unió de Pagesos alerta de la greu crisi de preus que persisteix en el sector de la fruita dolça

El sindicat reclama a la Unió Europea l’aplicació de mesures, com ara la prohibició temporal de comercialitzar els calibres més baixos

Unió de Pagesos denuncia la greu crisi de preus en origen que persisteix en el sector de la fruita dolça (préssec, nectarina i poma) des de la campanya passada. El sindicat alerta que, si no hi una actuació urgent de les administracions, es pot posar en perill la viabilitat d’algunes explotacions.

L’última campanya de fruita dolça va estar marcada per una caiguda de preus que es va veure agreujada pel veto rus a les importacions de la Unió europea i les pedregades. Segons diferents productors consultats pel sindicat, les liquidacions rebudes de préssec i nectarina oscil·len, de mitjana, entre els 10 i els 20 cèntims d’euro el quilo. Aquesta quantitat suposa la meitat o menys del que es va liquidar l’any passat. En aquesta línia, el sindicat afirma que les mesures aplicades fins ara per les administracions europea, estatal i catalana per pal·liar els efectes de la crisi en la campanya passada han demostrat ser insuficients. El sindicat reclama a la Unió Europea l’aplicació de mesures com la prohibició temporal de comercialitzar els calibres més baixos o que els acords entre productors puguin acordar estratègies conjuntes. També que s’apliquin polítiques diferents en funció si es considera la crisi de preus estructural o conjuntural.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.