Notícies

Unes 150 persones es manifesten en defensa del col·lectiu docent a Lleida

Una gran pancarta amb el lema 'Deixeu l'educació en Pau. Volem educar en llibertat' ha encapçalat la protesta, convocada pels sindicats USTEC-STEs, ASPEPC-SPS, CCOO, UGT, USOC, CGT i per la Marea Groga

Unes 150 persones s'han concentrat aquest vespre davant de la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida per denunciar la "criminalització" i les acusacions d'adoctrinament que estan rebent representants del professorat. Dues representants del col·lectiu docent han estat les encarregades de llegir el manifest unitari en el qual s'ha rebutjat rotundament que partits pretenguin utilitzar políticament el paper de l'Escola i als seus treballadors mitjançant "acusacions infundades i tendencioses", que els sindicats atribueixen a l'actual moment polític. La concentració ha finalitzat amb el cant dels Segadors. A més de Lleida, la mobilització també s'ha dut a terme a Tarragona, Girona i Barcelona.

Desenes de mestres i professors han fet sentir el seu malestar davant de la subdelegació del govern de l'Estat a Lleida arran de les "incriminacions" i les acusacions d'adoctrinament contra representants del col·lectiu docent amb casos com els de la Seu d'Urgell o de l'Institut el Palau de Sant Andreu de la Barca.

Els concentrats han volgut posar en valor "la bona tasca" dels professionals del sistema educatiu català. Amb el manifest que s'ha llegit, s'ha volgut deixar clar que "el personal docent ha demostrat en tot moment la seva preparació i dignitat professional per educar als infants i joves en el respecte als valors de democràcia, pluralitat, diversitat i convivència com a vertebradors d'una societat oberta com la nostra".

Davant la "criminalització" i les acusacions d'adoctrinament a docents, els assistents han exigit al Departament d'Ensenyament defensi els seus treballadors, "no només fent l'acompanyament necessari al professorat que ho necessiti, sinó sortint al pas públicament davant falses acusacions d'incitació a l'odi que posen en dubte l'honorabilitat del professorat afectat i, de retruc, la de tot el col·lectiu i fent públics els informes pertinents".

Finalment, el manifest ha reivindicat la necessitat que l'Escola quedi al marge d'estratègies polítiques, siguin les que siguin. "Per garantir aquesta independència es fa imprescindible posar en valor la funció pública docent i la seva llibertat de càtedra. També una provisió de llocs de treball que ha de ser objectiva i transparent, cosa que xoca amb el desenvolupament de la LEC", afegia el text que han llegit dues docents.

Alguns dels assistents han mostrat cartells amb el lema 'Deixeu l'educació en pau. Volem educar en llibertat', el mateix que en una gran pancarta ha encapçalat la mobilització, convocada per diferents sindicats de l'Ensenyament i per la Marea Groga. Així mateix, durant la protesta s'han sentit crits de "nosaltres eduquen, no adoctrinem", "no ens toqueu l'educació" o "tots som la Seu, tots som Palau".

La concentració, que també ha aplegat representants de formacions polítiques com ara el PDeCAT, ERC, la CUP i de Catalunya en Comú, ha finalitzat amb el cant dels Segadors per part dels presents.
Un cop més els Mossos d'Esquadra han col·locat desenes de tanques per impedir que els concentrats poguessin acostar-se a les portes de la subdelegació del govern espanyol a la capital del Segrià.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.