Notícies

Una vintena de professors de 7 països es reuneixen a Lleida per millorar l'accés dels estudiants al mercat laboral

Ua1 Lleida Ràdio

El projecte està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea i en ell hi participen docents d'Alemanya, Turquia, Lituània, Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya

Una vintena de professors de 7 països participen aquesta setmana a Lleida a les reunions del projecte Erovet, liderat per GLOBALleida i l'Escola del Treball. L'activitat té com a objectiu compartir experiències i metodologies per l'accés dels estudiants al mercat laboral.

El projecte està cofinançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea i en ell hi participen docents d'Alemanya, Turquia, Lituània, Portugal, Itàlia, Grècia i Espanya. La directora de l'Escola del Treball de Lleida, Neus Caufapé, ha explicat que el programa es basa en quatre eixos: "orientació, mobilitat europea, una bona implantació de la dual i fomentar l'esperit emprenedor dels alumnes". "Estem treballant en això", diu Caufapé, que creu que així "podem aconseguir una millor insersió". La directora explica també que ells tenen "molta experiència en mobilitat europea", i en canvi "ens emmirallem en el dual d'Alemanya", per això creu que "aprenem els uns dels altres".

Un dels professors que participa en la iniciativa és Jürgen Claus, d'Osnabrück, a Alemanya, un país capdavanter en ensenyament dual. Claus ha explicat quins són els aspectes que diferencien el sistema alemany del que es dóna en altres països: "a Alemanya, l'aprenent té un contracte amb una empresa i cobra des del principi i durant 3 anys i mig. A més, és l'empresa qui envia l'aprenent a l'institut, i no al revés. Abans d'anar a l'institut, l'alumne ha de buscar una empresa per formar-se".

El projecte Erovet es va posar en marxa a finals del 2017 i, des de llavors, s'han dut a terme 5 reunions de treball, la darrera de les quals és la que se celebra fins aquest divendres a Lleida.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.