Notícies

Un regidor de PXCAT que està acusat d'injuriar l'alcalde de Cervera declara que feia d'altaveu del que es deia als plens

Mateu Figuerola ho ha dit aquest dimecres al banc dels acusats, al jutjat penal 3 de Lleida, acusat d'un delicte d'injúries per dues cartes publicades en revistes el 2013

En concret dos missives publicades a 'La Veu de la Segarra' i una a la revista de l'Ajuntament. Figuerola acusava l'alcalde Ramon Royes de corrupció i prevaricació en relació a un solar de propietat de la família de Royes on la cadena de supermercats Esclat Bon Preu hi volia construir un nou establiment, tot i que després es va saber que el solar de la família de Royes no era on es volia instal·lar el supermercat sinó que era el terreny del costat.

L'acusació particular, representada per Carles López, considera que les expressions de Figuerola ''ultrapassen el contingut d'una crítica política raonable, entren en el descrèdit personal i són acusacions infundades i falses". És per això que demana que se'l condemni per un delicte d'injúries a una multa de 8.400 euros i a indemnitzar Royes amb 12.000 euros més.

L'acusat ha declarat que a les cartes es dedicava a fer d'altaveu del que deien altres als plens i tant la fiscalia com la seva defensa demanen l'absolució ja que qualifiquen els fets de "llibertat d'expressió".

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.