Notícies

Un llibre repassa els darrers cinquanta anys de l'Esquerra Independentista a l'Aran, els Pirineus i Ponent

ACN

El llibre, publicat per Pagès Editors, comença amb figures ''pioneres'' del moviment a Ponent com Joan Culleré o Pere Terrado, i acaba el 2012 amb Mireia Boya

Un llibre repassa els darrers cinquanta anys de l'Esquerra Independentista a l'Aran, els Pirineus i Ponent. Es tracta de 'Fills de la vuitena', de Ferran Dalmau i David Sancho, una obra que vol servir per explicar a les noves generacions independentistes les ''arrels profundes'' del moviment.

Fa tres anys, Dalmau i Sancho van impulsar el Fons de Documentació de l'Esquerra Independentista a les comarques de Ponent. A mesura que van començar a recopilar informació van arribar a la conclusió que tot aquell ''llegat polític'' no es podia perdre. I van creure que la millor manera de preservar-lo era fer-ho arribar a la societat fent un llibre. Dalmau afegeix en aquesta línia que l'independentisme a Ponent s'ha caracteritzat per tenir una ''continuïtat històrica'' durant 50 anys, al contrari de molts altres llocs dels Països Catalans.

El llibre, publicat per Pagès Editors, comença amb figures ''pioneres'' del moviment a Ponent com Joan Culleré o Pere Terrado, el primer militant del PSAN a Lleida. El recorregut històric acaba el 2012, amb la primera intervenció de la diputada de la CUP, Mireia Boya, al Parlament, la primera diputada independentista de la Val d'Aran.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.