Notícies

Un investigador de l'IRBLleida, guardonat amb el Premi Jove Investigador 2016 de la Societat Americana del Tòrax per la seva recerca entorn de l'apnea del son

Ua1 Ràdio

El grup de recerca de Manuel Sánchez de la Torre estudia les conseqüències cardiovasculars que pot tenir aquesta malaltia

Un investigador de l'IRBLleida ha estat guardonat amb el Premi Jove Investigador 2016 que concedeix la Societat Americana del Tòrax. El premi se li ha concedit en reconeixement per la seva recerca entorn de l'apnea del son.

Es tracta de Manuel Sánchez de la Torre, que juntament amb el seu grup de recerca, estudia quines són les conseqüències cardiovasculars que pot tenir l'apnea del son. Aquesta és una malaltia molt freqüent, ja que més del 10% de la població adulta la pateix. La recerca de Sánchez se centra en el diagnòstic personalitzat d'aquestes possibles conseqüències.

L'apnea del son és un trastorn respiratori que es dóna mentre dormim, provocat per un col·lapse de la via aèria superior. Com a conseqüència d'aquest, es produeix una parada respiratòria. Sánchez explica que en donar-se aquesta situació, el cervell et desperta, però el problema és que la parada respiratòria es produeix de manera repetida, i això impedeix el descans del pacient.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.