Notícies

Un grup d'empresaris escollits per la Diputació de Lleida es repartien les obres que havia d'adjudicar l'ens

ACN

Segons La Vanguardia, un nombre reduït d'empreses es trobaven un cop a l'any en el que anomenaven "la taula" i es posaven d'acord sobre les comissions que pagarien als polítics o al partit

Un grup reduït d'empresaris escollits per la Diputació de Lleida es reunien un cop a l'any per repartir-se les obres que havia d'adjudicar l'ens, segons el diari La Vanguardia. El rotatiu publica aquest divendres noves informacions referents a la investigació de l'Operació Boreas.

Segons el diari, la investigació pel finançament irregular de CDC i el pagament de suposades comissions al president i altres alts càrrecs de la Diputació i la Generalitat ha permès esbrinar als Mossos que hi havia un grup reduït d'empresaris que es trobaven almenys un cop a l'any en el que anomenaven "la taula". En aquesta trobada, que tindria lloc a començaments de tardor, els participants escollien el repartiment de les obres que durant aquell exercici havia de dur a terme l'ens provincial i es posaven d'acord sobre les comissions que pagarien als polítics o al partit.

Els investigadors, segons La Vanguardia, qualifiquen aquesta pràctica de "repartiment mafiós entre empreses", ja que l'aliança entre els participants feia que companyies alienes en quedessin al marge. Entre aquestes firmes, segons el diari, hi hauria M y J Gruas, Enginyeria Inalba, Arnó o Sorigué.

L'Operación Boreas va esclatar aquest dimarts i es va saldar amb la detenció del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, així com 23 persones més entre alts càrrecs de l'ens, de la Generalitat i empresaris.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.