Notícies

UGT i CCOO adverteixen que segueixen faltant allotjaments per als temporers que participen en la campanya de la fruita

Es mantindrà la contractació tot i la previsió de menys collita que l'any passat i s'espera un lleuger repunt dels contractes en origen

UGT i CCOO adverteixen que segueixen faltant allotjaments per als temporers que participen en la campanya de la fruita. Per la seva banda, les organitzacions agràries defensen que la immensa majoria dels empresaris "fan els deures" en matèria laboral i remarquen que més del 90% dels treballadors arriben ja amb un contracte aparaulat amb el pagès.

Des de l'administració, però, asseguren que seguiran vetllant per al compliment de les obligacions que estableix el conveni del camp, especialment pel que fa a salaris i allotjaments. Per la seva part, la subdelegada del govern de l’Estat a Lleida, Imma Manso assegura que la Inspecció de Treball vetllarà perquè es compleixin les obligacions dels empresaris agraris.

Així mateix, CCOO i la UGT reclamen poder tancar abans de finals de mes un acord amb la patronal per a un increment del salari dels treballadors del camp. Malgrat que es preveu un descens de la producció fructícola en relació amb la campanya passada, des d'Unió de Pagesos, JARC i Asaja estimen que es mantindrà la contractació, que se situarà entorn als 22.000 treballadors a Lleida. Tot i això, s'espera un lleuger repunt de la contractació en origen.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.