Notícies

Tres documentals del Centre de Recerques Mascançà retraten la Segona República, la Guerra Civil i el franquisme al Pla d'Urgell

Sota el nom "La memòria del Pla, 1931-1955", el projecte recull el testimoni d'una seixantena de veïns de la comarca

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà presenta aquest dissabte el projecte "La memòria del Pla, 1931-1955". Es tracta de tres documentals que expliquen, a través de les vivències dels veïns de la comarca, la Segona República, la Guerra Civil i els primers anys de franquisme.

Aquest treball de recuperació de memòria oral va començar l'any 2009. Està fet a partir d'una seixantena d'entrevistes a padrins i padrines que van néixer abans de la Guerra Civil, entre finals dels anys 10 i principis dels trenta, i que, per tant, tenen actualment entre 80 i 100 anys. Jordi Soldevila, historiador i director del projecte, explica que les comarques més rurals sovint estan oblidades en els treballs d'aquest tipus, i per això va decidir emprendre aquest projecte, amb l'objectiu de conservar les vivències dels padrins i padrines de la comarca.

Dissabte vinent, 4 de juny, a partir de les set de la tarda, es presentarà el projecte al Centre Cultural de Mollerussa i es visionarà el documental sobre la Segona República. El dissabte 11 de juny serà el torn del film sobre la Guerra Civil, i dissabte 18 el de la Postguerra. L'entrada és lliure i gratuïta per a tothom.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.