Notícies

Toni Postius, sobre el vot negatiu de Llorens a exhumar Franco del Valle de los Caídos: "Potser el subconscient el va trair"

El diputat del PDeCAT apunta que "hi ha molt per fer a l'estat en l'àmbit de la Memòria Històrica"

Toni Postius dubta que el diputat lleidatà del PP que va votar en contra d'exhumar Franco del Valle de los Caídos ho fes per error. Postius creu que "potser el subconscient va trair" a Jose Ignacio Llorens a l'hora d'emetre el seu posicionament al Congrés.

En una entrevista a Ua1 Lleida Ràdio, el diputat del PDeCAT ha assegurat que li fa "molta pena" que, arran de la votació de Llorens, el nom de Lleida va quedar associat a no voler exhumar les restes de Franco. Postius considera que "en votacions d'aquestes, crec que els errors no són explicables", i afegeix que "potser el subconscient el va trair". "Ahir tothom estava molt atent al que passes en aquesta votació. No crec que sigui gaire difícil estar a l'aguait de quan s'ha d'apretar un botó de si/no/abstenció. I si tots els teus companys voten abstenció, i ell en aquest cas va votar no...", i afirma que "resulta bastant sorprenent".

Un cop el Congrés hi ha votat a favor, ara encara queda tot el procés de tramitació del projecte de Llei. En aquest sentit, Postius apunta que "hi ha molt per fer a l'estat en l'àmbit de la Memòria Històrica", i que això servirà per parlar "no només de les restes del dictador, sinó de totes les assignatures pendents". Una de les propostes que farà el PDeCAT al respecte serà demanar que es deroguin les lleis d'amnistia del franquisme.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.