Notícies

Territori i Sostenibilitat adjudica la millora dels accessos a cinc nuclis de Tàrrega i Torrefeta i Florejacs a l'L-310

L'actuació, amb una inversió de 2,3 milions d'euros, consisteix en habilitar carrils centrals per facilitar els girs a l'esquerra des de la carretera i augmentar la seguretat viària

El departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat obres de millora de l'accessibilitat de la carretera L-310 a diversos nuclis dels termes municipals de Tàrrega (Urgell) i Torrefeta i Florejacs (Segarra). L'actuació suma un cost aproximat de 2,3 milions d'euros i s'iniciarà durant el primer trimestre de 2017 amb un termini de sis mesos. L'obra millorarà la seguretat viària a l'L-310, en tant que es modifiquen cinc encreuaments que serveixen d'accés a nuclis de població que ara presenten una configuració en forma de T. Principalment, els treballs consistiran en la formació de carrils centrals per a facilitar els girs a l'esquerra amb més seguretat i comoditat. Aquesta carretera, que discorre entre Tàrrega i Guissona passant per Torrefeta i Florejacs, té un trànsit d'uns 5.500 vehicles al dia, dels quals un 9% són pesants.
En concret, es milloraran els accessos als nuclis de la Figuerosa i Riudovelles, al terme municipal de Tàrrega. En tots dos casos, es formarà un tercer carril central per a fer els girs a l'esquerra. També es millorarà l'accés a Gra (Torrefeta i Florejacs), on es construirà una rotonda de quaranta metres de diàmetre, que també permetrà ordenar els accessos a diversos camins així com l'accés a la Morana (Torrefeta i Florejacs), on es preveu un tercer carril central per als girs a l'esquerra. Finalment també es millorarà l'accés a Sant Martí de la Morana (Torrefeta i Florejacs). Aquí es formarà un tercer carril central per als girs a l'esquerra. L'actuació implica la desviació d'un camí i la reubicació de la parada d'autobús actual.

A més d'aquestes tasques, els treballs es completaran amb el repintat de la calçada, la millora dels senyals verticals i l'estassada de la vegetació al lateral de la carretera. També s'inclou l'enllumenat de les interseccions de la Figuerosa i Gra i l'aplicació de mesures d'integració ambiental, com el tractament dels camins en desús, l'estesa de terra vegetal i la hidrosembra.

En el marc d'aquesta actuació també es millorarà la intersecció al nucli d'Altet (Tàrrega) des de la C-14. En aquest punt, es formarà una doble cruïlla en T amb moviments canalitzats i un tercer carril central per fer els girs a l'esquerra cap a Altet, que també permetrà l'accés a un camí.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.