Notícies

"Tebas, el de Fuerza Nueva", l'editorial del Jordi Sebastià a l'Un Dia Més

El senyor Tebas ha portat l'afició del Lleida als tribunals esportius. Ho he resumit ràpid, però el titular seria que la Lliga Nacional de Futbol Professional ha denunciat davant del Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol i la Comissió Antiviolència insults d'aficionats del Lleida a l'Atlético de Madrid al Camp d'Esports, durant el partit de Copa del Rei disputat el passat 3 de gener.

La Lliga, presidida per Javier Tebas, recull en el seu escrit càntics de "Puta Atlético, Puta Atlético" i de "Fills de Puta, Fills de Puta", amb referència a l'equip visitant, per part del grup d'animació del Lleida Gol Nord. El document de la Lliga, però, no inclou els càntics de "Puta Lérida" proferits per seguidors de l'equip madrileny ni tampoc la cadira arrencada des del Frente Atlético i llençada contra l'afició blava, just on hi havia els equips formatius del club, amb els seus pares. La Lliga afegeix que "en finalitzar el partit i encara amb els àrbitres i jugadors d'ambdós equips sobre el terreny de joc, es va produir una invasió de camp per part dels aficionats locals, en un nombre aproximat d'uns 300."

Recullo un text del diari Sport per explicar qui és Javier Tebas. Aquest text recollia declaracions del president de la Liga:

Tebas critica que la gente de derechas se acompleje de su propia ideología. "Hay mucho maricomplejines en la derecha española. La derecha ha sido cobarde. Si tener un sentimiento de unidad de España, de familia, de defensa de la vida y religioso... sigo pensando lo mismo que hace 20 años. Pero no soy de extrema derecha. En la mayoría de los temas, sigo pensando igual que cuando era de Fuerza Nueva. Lo que pasa es que no se conoce bien qué era Fuerza Nueva. Pero no soy ni de extrema derecha, ni violento. Si extrema derecha es defender la unidad de España, la vida y un sentido católico de la vida, yo estaba en ese grupo. Y sigo defendiendo lo mismo. Yo en eso no he cambiado".

Recordo que Fuerza Nueva és un partit de la ultradreta, el partit fundat pel falangista Blas Piñar.

Suposo que la sanció del Lleida no té res a veure amb els seus postulats davant el procés i el conflicte amb la samarreta quadribarrada... suposo.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.