Notícies

Solsona restaura el seu primer llibre baptismal que data de l'any 1565

ACN

Es tracta d'una de les publicacions d'aquestes característiques més antigues de Catalunya i guarda un gran valor per la informació que conté

Solsona ha restaurat el seu primer llibre baptismal que data de l'any 1565. Es tracta d'una de les publicacions d'aquestes característiques més antigues de Catalunya i guarda un gran valor per la informació que conté.

L'any 1545 l'església catòlica va ordenar tenir un registre de tots els baptismes i defuncions que es feien en una parròquia. D'aquesta manera, l'església va ser pionera en el registre de persones, ja que el registre civil actual no es va començar a implementar fins anys més tard. Són poques les ciutats que conserven tots els llibres baptismals i Solsona n'és una excepció. La ciutat conserva, fins i tot, el primer exemplar d'aquest registre, que guarda informacions rellevants, com ara la partida de naixement del pintor Francesc Ribalta.

Aquest vespre es farà la presentació pública de la restauració en un acte previst per les set de la tarda al Museu Diocesà i Comarcal de Solsona.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.