Notícies

"Solidaritat", l'opinió d'Àngel Pedra, psiquiatre de l'Hospital Santa Maria de Lleida

Ua1 Ràdio

Solidaritat

Arriben les festes nadalenques i l'esperit de solidaritat que tenim latent es desperta com un sentiment adreçat a ajudar a les persones que estan passant per necessitats econòmiques, alimentàries i socials.

Malgrat que a vegades el benestar material porta a algunes persones a ser insolidàries i despreocupades pel que pot passar als altres, afortunadament aquestes són els menys, ja que segons un estudi, 7 de cada 10 espanyols fan aportacions de diners, roba i joguines almenys un cop a l'any per pal·liar els necessitats dels qui passen penúries.

Cultivar la solidaritat ha de començar com més aviat millor amb la intervenció de la família i l'escola, a partir de comentaris, jocs, narracions... que despertin en el nen la sana preocupació pels altres. Està demostrat que en els climes educatius de tipus cooperatiu on es fomenti el diàleg i l'esperit d'equip a diferència dels individualistes i competitius, s'afavoreix tant al rendiment acadèmic com les relacions que es generen entre els escolars.

Practicar la solidaritat significa portar el nostre pensament i les nostres accions en el principi d'"un per tots i tots per a un" amb la finalitat de poder fer front a les desigualtats i adversitats existents.
Si vols felicitat i salut de per vida siguis solidari.

Àngel Pedra, psiquiatre de l'Hospital Santa Maria de Lleida

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.