Notícies

Set espais de Ponent, declarats Zones Especials de Conservació

La Generalitat protegeix hàbitats d'interès comunitari del Segrià, l'Urgell, la Noguera, el Pla d'Urgell, la Segarra, la Noguera i les Garrigues

El govern ha aprovat aquest dimarts la declaració com a Zones Especials de Conservació (ZEC) de la regió biogeogràfica mediterrània els set Llocs d'Importància Comunitària (LIC) situats a Ponent i que formen part de la Xarxa Natura 2000.

Els espais naturals protegits que es declaren Zones Especials de Conservació i que ja tenen plans de gestió aprovats des de l'any 2010 són els Secans de la Noguera, la zona de Bellmunt-Almenara (Noguera, Urgell), el Plans de la Unilla (Segrià), els Plans de Sió (Urgell, Pla d'Urgell, Segarra i Noguera), els Secans de Belianes-Preixana (Garrigues, Urgell, Pla d'Urgell), els Secans del Segrià i Utxesa, i els Secans de Mas de Melons-Alfés (Segrià-Garrigues).
Aquests set espais s'integren dins de les Zones Especials de Protecció per a les Aus (ZEPA) amb una superfície sensiblement menor.
Les Zones Especials de Conservació volen protegir els hàbitats d'interès comunitari que hi són presents així com les espècies d'interès comunitari, excepte les aus, que ja són objecte de protecció en les ZEPA.
L'Acord de Govern que ara s'ha aprovat no implica la modificació dels límits de l'espai ni la incorporació de noves mesures de protecció a les que ja van ser aprovades l'any 2010.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.