Notícies

Sense unitat no hi ha esperit 1-O

El President Quim Torra ha apel·lat a l’esperit de desobediència i resistència de l’1-O. És normal que ho faci.. i més desprès de les darreres jornades al Parlament que han servit, entre altres coses, per escenificar la divisió dels partits independentistes.

Dins el món sobiranista, en els millors dels casos, s’ha vist com a un ridícul espantós. Per això Torra també ha fet una crida a la unitat.
Sabem que episodis similars ja s’han viscut en el passat, però jo crec que aquest cop la cosa és diferent.

Agafa a molts independentistes desencisats o farts. No hi ha un pla (com a mínim conegut) per fer efectiva la República tot i que els polítics se n’omplin constantment la boca... i quan sembla que apareix algun element que pugui dibuixar aquesta estratègia, com l’ultimàtum de Torra a Pedro Sánchez de fa uns dies, ni els de la seva formació l’avalen.

El president del Parlament, Roger Torrent, diu que no s’està en un escenari d’eleccions... no se si té o no raó, però el que està clar és que no s’està en un escenari de fer política, és a dir, de ser valent prenent decisions.

I amb aquest escenari, la petició de Torra per a recuperar l’esperit de l’1-O queda en paper mullat.
El món independentista, com ha demostrat, farà el que calgui pel país... ara bé, si els seus representants no són capaços de posar-se d’acord per assolir el primer objectiu pel que van ser triats, no se li pot demanar a la gent que surti al carrer perquè sí.

Quan s’ha sortit, sempre ha estat perquè se sabia perfectament que suposava aquella acció en concret. I avui, això no només no passa, sinó que sembla que tardarà en produir-se... que és, penso, el que acaba desesperant i desencisant l’independentisme.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.