Notícies

Segon baròmetre d'intenció de vot a la ciutat de Lleida encarregat per Ua1

El PSC es manté com a virtual guanyador de les municipals del 2015 a la ciutat de Lleida. La intenció de vot per al PSC fins i tot augmenta respecte l’últim baròmetre electoral encarregat per aquesta casa, Ua1, a l’empresa Infortécnica. Si al novembre l’enquesta li assignava una forquilla d’entre 12 i 14 regidors, ara la forquilla és d’entre 13 i 14. Tot i això, encara perdria un representant respecte als resultats dels darrers comicis i no tindria assegurada la majoria absoluta. Respecte a fa mig any també destaca l’increment d’intenció de vot cap a CiU un cop conegut que el seu alcaldable serà Antoni Postius. Baixa ICV-EUiA , puja la CUP i Ciutadans no apareix com a partit amb representació a la Paeria.

Si les eleccions municipals se celebressis ara mateix CiU obtindria entre 5 i 6 regidors. Actualment la federació nacionalista té 6 representants a la Paeria, per tant, igualaria resultats o en perdria un com a màxim. El sondeig de fa sis mesos donava a CiU un resultat d’entre 4 i 5 regidors. D’entrada, sembla que els electors haurien fet una lectura positiva del nou alcaldable ja que la intenció de vot augmenta.

Per la seva banda, el PP, que ara també té 6 regidors, es quedaria amb 3 o 4 representants, el mateix resultat que indicava l’anterior baròmetre.

Tampoc no varia la intenció de vot per a ERC, que tornaria a entrar a la Paeria amb 2 o 3 edils. El ple municipal de l’Ajuntament de Lleida es podria complementar amb dos partits més. La CUP i ICV-EUiA obtenen una forquilla d’entre 0 i 2 regidors. Segons l’enquesta, la CUP va clarament a l’alça ja que fa sis mesos no quedava clar de qui podrien ser els dos edils que s’assignaven a “altres partits”. Aquesta vegada Ciutadans no obtindria representació. Pel que fa als ecosocialistes, si fa mig any el baròmetre els assignava entre 2 i 3 regidors –igual que ERC- ara la forquilla baixa a 0-2. Sigui com sigui, la Paeria passaria de tenir només tres partits amb representació –PSC, CiU i PP- a tenir-ne el doble. Per tant, es confirma un escenari de més dispersió de vot que no pas a les darreres eleccions del 2011.
Cal destacar també que el 41,3% dels enquestats encara es mostra indecís sobre el vot i un 17,4% manifesten que votaran en blanc

El sondeig, que s’ha fet sobre una mostra de 305 persones majors d’edat de Lleida durant el mes d’abril, també pregunta sobre la intenció de canviar de vot respecte els últims comicis. La majoria, el 41,5%, diuen que NO. El 19,2% sí que estan disposats a canviar-lo i el 39,3% no ho saben.

A més, el baròmetre també mostra el vot ocult cap al PP. Una de les preguntes formulades als enquestats és: a quin partit va votar a les anteriors eleccions municipals a Lleida. Segons les respostes, al 2011 els populars només haguessin obtingut 3 regidors, quan en realitat en tenen 6. El PSC i CiU també n’haguessin obtingut un menys dels que realment van treure. Per contra, fent cas al que els enquestats diuen que van votar als darrers comicis ERC i ICV-EUiA haurien de tenir ara mateix 3 i 2 representants a la Paeria respectivament.

· Consulta l'enquesta publicada el 18 de novembre de 2013.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.