Notícies

Ros perdria la majoria absoluta i es dispararia la representació de forces a la Paeria

Segons l'enquesta elaborada per Infortècnica per UA1 el PSC es quedaria a 12 regidors a la Paeria, 3 menys que durant aquesta legislatura. Per governar hauria de pactar amb qualsevol de les altres forces que tindrien presència a la Paeria: CIU, PP, ERC-Avancem i Ciutadans. La Crida, formada per la CUP i altres entitats d'equerrers independentistes(0-2) també tindria possibilitats d'entrar a l'ajuntament i, per tant de pactar. El Comú i Entesa, formada per la coalició ICV-EUiA- MES, es quedarien fora del Consistori.

Àngel Ros perdria la majoria absoluta però mantindria l’alcaldia. Segons l’enquesta d’Ua1, el PSC, treuria 12 regidors, i podria pactar amb relativa facilitat amb qualsevol de les altres 5 formacions que hi podrien entrar.
S’amplia el ventall de partits i entra amb força Esquerra-Avancem i Ciutadans. Qui també podria obtener regidors és la coalició de la Cup, la Crida, que ho faria per primer cop a la Paeria. Tot plegat, quan encara hi ha una forta xifra d’indecisos: un 36 per cent encara no sap què farà.
Qui no entraria a la Paeria, segons l’enquesta elaborada per infortécnica, seria ni la Coalició d’Iniciativa- Més ni el Comú de Lleida.
En el baròmetre realitzat per a aquesta emissora a unes 700 persones, entre el 14 i el 16 de maig, la principal novetat respecte els darrers comicis és que el PSC veu reduit en 2 el nombre de regidors respecte ara fa 4 anys. Una situació de desgast, que no només afecta a Ros, sinó que ho fa també a les altres 2 formacions que avui en dia tenen representació a la Paeria. CiU, tot i que podria mantenir els 6 regidors actuals, en podria perdre 1, i el candidat nacionalista Antoni Postius comptaria amb 5 edils.
El PP de Dolors López podria passar dels 6 regidors actuals als 3, bàsicament per la irrupció de Ciutadans. Ángeles Ribes, que encapçala la formació d’Albert Ribera a Lleida, tindria prou suport com per a entrar a la Paeria amb 2 o 3 regidors.
Qui entra amb força és la coalició Esquerra Republicana- Avancem, que podria convertir-se en tercera força a l’ajuntament de la capital del Segrià. La formació de Carles Vega tindria prou suport per arribar als 3, o fins i tot, 4 regidors.
La Crida, la formació on hi ha integrada la Cup i encapçalada per Pau Juvillà, seria una altra de les novetats. La particularitat de l’aritmètica a la Paeria fa que encara sigui difícil saber si entrarà o no, ja que està al llindar del mínim necessari per poder obtenir regidors. Si els electors acaben donant-li confiança, segurament ho faria amb 2 regidors.
Qui, tot apunta, que no entrarà a l’ajuntament és la candidatura encapçalada per Eduard Baches sota els colors d’Iniciativa-Mes. Tampoc ho faria l’agrupació d’electors, el Comú de Lleida, que quedaria a les portes.
Tot plegat, però, a l’espera de les darreres decisions dels electors. I és que, una dada: un 36 per cent dels ciutadans encara no ha decidit què votarà. La decisió de més d’una tercera part dels lleidatans, encara indecisos, pot fer modificar les dades i donar un gir inesperat a la situació.
L’enquesta destaca també que un 20 per cent ja ha pres la decisió de no anar a votar o fer-ho en blanc. Veurem, però, què passa d’aquí 6 dies.

Podeu consultar l'anterior baròmetre al següent enllaç.

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.