Notícies

"Ressona el 8 de març", l'opinió de Jos Farreny, presidenta de Dona Balàfia

Ua1 Lleida Ràdio

Ressona el 8 de març

Billie Jean King, respectada tenista dels anys 60 i 70, una de les atletes més grans del tenis i una de les millors atletes femenines de tota la història, encara ara és sorprenentment innovadora, no es cansa de fer promoció del seu llegat, diu, el meu desig: el que és més important és potenciar a les dones de les pròximes generacions, facilitar-los-hi les eines per poder fer-ho millor que les anteriors.

A Lleida estem iniciant el projecte de creació d'una associació d'Esport Femení. L'Associació Esport Femení Lleida neix amb la voluntat de comptar amb totes les dones relacionades amb l'esport a Lleida per sumar sinergies, per donar visibilitat a la dona en el món de l'esport des de tots els vessants: esportistes, directives, entrenadores, periodistes, fisioterapeutes, arbitres, mestres d'educació física, metgesses, etc.

Les dones també som esport!

Aquests dies a Nova York, a l'ONU, ha començat la reunió més important de l'any sobre la igualtat de gènere. Al llarg d'aquestes jornades, on hi participen els governs i les més importants ONGs de tot el món, el Consell Nacional de Dones de Catalunya hi és representat. En aquesta trobada s'estableixen les aliances per tal d'aconseguir els objectius del desenvolupament sostenible cap al 2030.

Al 63 període de sessions de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona #CSW63 i la de l'ECOSOC, el Consell econòmic i social, un espai multilateral de defensa dels drets de les dones, que són drets humans, es fa la revisió de les fites aconseguides i es posa damunt la taula les que falten. Tot preparant l'aniversari de l'última Conferència Mundial de la Dona feta a Beijing i que el 2020 farà 25 anys.

El secretari general de l'ONU, el senyor Antonio Guterres, al discurs inaugural afirmà "si la igualtat de gènere és una qüestió de poder, és important que hi hagi dones al poder".

La paritat és una prioritat absoluta per a l'ONU perquè està més directament relacionada amb el poder que qualsevol altra cosa. Continuem treballant?

Jos Farreny, presidenta de Dona Balàfia

Afegeix un nou comentari

CAPTCHA
Aquesta pregunta serveix per evitar el spam.